Asuminen Kajaanissa

Kajaanissa asuminen on luonnonläheistä ja vaivatonta. Erikokoisia ja eri tarkoituksiin soveltuvia asuntoja löytyy Kajaanista todella hyvin. Kaupungin omistamia vuokra-asuntoja voi vuokrata kiinteistö Oy Kajaanin Pietarilta, joka välittää myös opiskelija-asuntoja. Opiskelija-asuntoja löytyy melko tasaisesti ympäri kaupunkia ja tarjolla on myös esimerkiksi soluasuntoja.

Myös yksityisillä henkilöillä on runsaasti vuokra-asuntoja tarjolla. Vuokraovi.com-, Tori.fi- ja oikotie.fi -sivustojen lisäksi vuokra-asuntoja on tarjolla myös esimerkiksi Kainuun Asuntomarkkinoilla, OP-kodilla sekä Tili- ja kiinteistötoimisto Korhonen Oy:lla.

Lehti-ilmoituksia kannattaa seurata esimerkiksi Koti-Kajaanissa ja Kainuun Sanomissa. Voit laittaa oman ”halutaan vuokrata” -ilmoituksen kyseisiin lehtiin sekä myös Tori.fi -sivustolle.

Kaupungin verkkosivuille on koottu kattava tietopaketti Kajaanin muuttajalle.

Neljä opiskelijaa tekemässä ryhmätyötä ringissä.

Muistathan nämä viisi asiaa muuttaessasi!
1. Muista tehdä muuttoilmoitus maistraattiin. Tämä onnistuu esimerkiksi Postin sivuilla.
2. Muista hakea Kelan asumistukea, joko itsellesi tai ruokakunnalle, mikäli sellaiselle on tarve.
3. Selvitä vuokranantajan kanssa sähkösopimuksen tarpeellisuudesta. Joidenkin vuokra-asuntojen vuokraan kuuluu sähkö, mutta valtaosaan vuokralainen tekee itse sähkösopimuksen.
4. Selvitä vuokranantajan kanssa veden maksamisesta. Vesimaksu ei välttämättä kuulu vuokraan, vaan voi tulla erillisenä kuluna.
5. Ota kotivakuutus. Suurin osa vuokranantajista vaatii tämän vuokrasopimuksessa.

Sopivan lähellä

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa

LähiTapiolasta saat palvelua vakuuttamisen, sijoittamisen ja säästämisen asioissa.

Verkkosivuille