Opiskelu Kajaanissa

Kajaani tarjoaa erinomaiset opiskelumahdollisuudet niin nuorille kuin aikuisillekin, olitpa sitten menossa lukioon, ammattikouluun tai ammattikorkeakouluun. Kajaanissa opiskelu on käytännönläheistä ja oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Toisen asteen opiskelijoilla ja muilla kiinnostuneilla on hyvät mahdollisuudet tutustua Kajaanin ammattikorkeakouluun jo opintojen aikana, esimerkiksi vuosittain järjestettävässä Avoimet ovet -tapahtumassa. Kajaanissa on kaupungin kokoon nähden paljon opiskelijoita ja opiskelijayhteisö on todella tiivis.

Neljä opiskelijaa tekemässä ryhmätyötä ringissä.

Linkeistä löydät Kajaanin koulujen nettisivut.
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Kainuun Ammattiopisto
Kajaanin lukio
Kainuun Aalto, avoin yliopisto opetus

Kainuun ammattiopisto (KAO)

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta kaikenikäisille. KAOn tarjontaan kuuluvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot ja erilaissa kehittämishankkeissa järjestettävät lyhyt- ja täydennyskoulutukset.

Tutustu KAOon ja sen koulutustarjontaan.
Kajaanin lukio

Kajaanin lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa. Oppilaitos edistää sellaisten taitojen kehittymistä, jotka auttavat opiskelijaa vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin.

Aikuislinja toimii etälukioperiaatteella ja tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista ja jatko-opintoihin valmentavaa yleissivistävää opetusta yhteistyössä Isoverstaan kanssa.

Lisätietoja Kajaanin lukiosta.
Kajaanin Ammattikorkeakoulu (KAMK)

Kajaanin Ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulusta saat erinomaiset valmiudet kohdata työelämän haasteet. Sen takaavat monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit. Meillä opiskelu on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on myös koko ammattikorkeakoulun laaja osaaminen. Tule – menestytään yhdessä!

Tutustu KAMKiin ja sen koulutustarjontaan.