Opiskelu Kajaanissa

Kajaani tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset opiskelumahdollisuudet niin nuorille kuin aikuisillekin ja hyvin suurella todennäköisyydellä kaikille löytyy jotakin, olitpa sitten menossa lukioon, ammattikouluun tai ammattikorkeakouluun.

Neljä opiskelijaa tekemässä ryhmätyötä ringissä.

Kajaanissa opiskelu on käytännönläheistä ja eri oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Toisen asteen opiskelijoilla, kuten myös muilla kiinnostuneilla, on hyvät mahdollisuudet tutustua Kajaanin ammattikorkeakouluun jo opintojen aikana esimerkiksi vuosittain järjestettävässä Visit KAMK -tapahtumassa. Kajaanissa on kaupungin kokoon nähden paljon opiskelijoita ja opiskelijayhteisö on todella tiivis.

Kajaanin lukio on Kainuun suurin ja yksi Pohjois-Suomen suurimpia lukioita. Lukiossa opiskelee hieman vajaa 600 opiskelijaa ja noin 50 kahden tutkinnon suorittajaa. Lisäksi aikuislinjalla opiskelee noin 30 opiskelijaa. Kajaanin lukio sijaitsee Vuorikadun kampuksella. Samoissa tiloissa toimii Kainuun ammattiopiston liiketalouden, hiusalan ja musiikkialan yksiköt. Yhteensä talossa työskentelee päivittäin noin 900 opiskelijaa.


Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta kaikenikäisille. Koulutusta tarjotaan valtakunnallisesti. Vakituiset toimipaikat sijaitsevat Kajaanissa, Kuusamossa, Vantaalla ja Vuokatissa. Kainuun ammattiopistossa opiskelee vuosittain noin 3000 opiskelijaa.Ammattiopistolla on myös kaksi muutakin toimipistettä Kajaanissa. Seppälän toimipiste sijaitsee hieman kaupungin pohjoispuolella ja siellä opiskelevat luonnonvara-alan sekä kivenheiton päässä myös tekniikan ja liikenteen alojen opiskelijat. Vuorikadun kampuksella aivan keskustan tuntumassa opiskelevat liiketoiminnan, musiikkialan sekä hiusalan opiskelijat. Kainuun ammattiopistolla on käytössään KAORekry-sivusto, joka on keskitetty kanava opiskelijoiden työ- ja harjoittelupaikkojen ilmoittamiseen. Sivuston pääasiallinen tarkoitus on pyrkiä yhdistämään ammattiopiston opiskelijat sekä työnantajat. Palvelun käyttö on täysin maksutonta ja yritykset sekä opiskelijat voivat luoda sivustolle oman profiilinsa.


Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on tekevä, profiloitunut ja aidosti kansainvälinen korkeakoulu. Kajaanin ammattikorkeakoulu on pieni korkeakoulu suurella sydämellä. KAMK tarjoaa opiskelijoille korkeatasoista opetusta ja huomioi kaikki opiskelijat yksilöinä.  KAMKissa tärkeitä painopisteitä ovat opiskelijoiden ohjaus, tukeminen ja tuutorointi, joiden kautta opiskelijoita tuetaan heidän matkallaan kohti tulevaisuuden huippuosaajia. Kajaanin ammattikorkeakoulu sijaitsee Vimpelinlaakson kampusalueella.

Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on käytössään oma rekrypalvelu KAMK Kaura, joka on niin KAMKin opiskelijoiden kuin alumnien käytössä. Työnantajat voivat julkaista ilmoituksen avoimesta työ-, harjoittelu, kuin projektityöstään KAMK Kauran nettisivuilla.


Kainula-opistossa voit opiskella avoimen-yliopiston kursseja. Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan pääsääntöisesti liittää tutkintoon. Opiskelun tavoitteena voi olla esim. väylähakukelpoisuuden saavuttaminen, maisterihakukelpoisuuden saavuttaminen, ammatillinen lisäkouluttautuminen tai yleissivistävä tarkoitus.Kainula-opiston kurssitarjonnasta löydät monipuolisesti myös vapaa-ajan mahdollisuuksia mm. liikunnan, kädentaitojen ja musiikin parista. Toiminta on kaikille avointa. 

Logistiikkakeskus

Aivan Seppälän alueen tuntumassa on Kainuun ammattiopiston Logistiikkakeskus, jossa opiskelevat ammattiopiston logistiikka- ja maanrakennusalan opiskelijat.

Lue lisää tekniikan ja liikenteen alan opinnoista
Seppälän toimipiste

Seppälän toimipisteellä opiskelevat Kainuun ammattiopiston luonnonvara-alan opiskelijat. Alueella on opetustilojen lisäksi myös Eläinsairaala Countrypolis ja koirakeskus Aisti ja Tunne, jotka kumpikin tekevät tiivistä yhteistyötä ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää luonnonvara-alan opinnoista
Kainuun ammattiopisto (KAO)

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta kaikenikäisille. KAOn tarjontaan kuuluvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot ja erilaissa kehittämishankkeissa järjestettävät lyhyt- ja täydennyskoulutukset.

Tutustu KAOon ja sen koulutustarjontaan.
Vuorikadun kampus

Vuorikadun kampuksella opiskelevat Kainuun Ammattiopiston liiketoiminnan, musiikkialan ja hiusalan sekä Kajaanin lukion opiskelijat.

Kajaanin lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa. Oppilaitos edistää sellaisten taitojen kehittymistä, jotka auttavat opiskelijaa vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin.

Aikuislinja toimii etälukioperiaatteella ja tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista ja jatko-opintoihin valmentavaa yleissivistävää opetusta yhteistyössä Isoverstaan kanssa.

Lisätietoja Kajaanin lukiosta.
Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK)

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulusta saat erinomaiset valmiudet kohdata työelämän haasteet. Sen takaavat monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit. Meillä opiskelu on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on myös koko ammattikorkeakoulun laaja osaaminen. Tule – menestytään yhdessä!

Tutustu KAMKiin ja sen koulutustarjontaan.