Opiskelu Kajaanissa

Kajaani tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset opiskelumahdollisuudet niin nuorille kuin aikuisillekin ja hyvin suurella todennäköisyydellä kaikille löytyy jotakin, olitpa sitten menossa lukioon, ammattikouluun tai ammattikorkeakouluun. Kajaanissa opiskelu on käytännönläheistä ja eri oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Toisen asteen opiskelijoilla, kuten myös muilla kiinnostuneilla, on hyvät mahdollisuudet tutustua Kajaanin ammattikorkeakouluun jo opintojen aikana esimerkiksi vuosittain järjestettävässä Visit KAMK -tapahtumassa. Kajaanissa on kaupungin kokoon nähden paljon opiskelijoita ja opiskelijayhteisö on todella tiivis.

Kajaanin ammattikorkeakoulu sijaitsee Vimpelinlaakson kampusalueella. Samalla kampuksella sijaitsee myös valtaosa Kainuun ammattiopiston opiskelijoista. Ammattiopistolla on myös kaksi muutakin toimipistettä Kajaanissa. Seppälän toimipiste sijaitsee hieman kaupungin pohjoispuolella ja siellä opiskelevat luonnonvara-alan sekä kivenheiton päässä myös tekniikan ja liikenteen alojen opiskelijat. Vuorikadun kampuksella aivan keskustan tuntumassa opiskelevat liiketoiminnan, musiikkialan sekä hiusalan opiskelijat. Lisäksi Vuorikadulla toimii myös Kajaanin lukio.

Kainuun ammattiopistolla on käytössään KAORekry-sivusto, joka on keskitetty kanava opiskelijoiden työ- ja harjoittelupaikkojen ilmoittamiseen. Sivuston pääasiallinen tarkoitus on pyrkiä yhdistämään ammattiopiston opiskelijat sekä työnantajat. Palvelun käyttö on täysin maksutonta ja yritykset sekä opiskelijat voivat luoda sivustolle oman profiilinsa. Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on käytössään oma rekrypalvelu KAMK Kaura, joka on niin KAMKin opiskelijoiden kuin alumnien käytössä. Työnantajat voivat julkaista ilmoituksen avoimesta työ-, harjoittelu, kuin projektityöstään KAMK Kauran nettisivuilla.

Neljä opiskelijaa tekemässä ryhmätyötä ringissä.

Alta pääset tutustumaan Kajaanin eri oppilaitoksiin.

Avoin yliopisto-opetus – Oppimiskeskus Kainula
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Kainuun Ammattiopisto
Kajaanin lukio

Oppilaitosten rekrysivustot löytyvät alla olevilta sivustoilta.
KAMK kaura urapalvelut
KAORekry

Urheiletko tavoitteellisesti, mutta sinua huolettaa opiskelun ja urheilun yhdistäminen? Ei hätää, Kajaanissa toimii Vuokatti-Ruka urheiluakatemian, Kainuun Liikunnan ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteinen Kajaanin urheilukampus -hanke, joka tarjoaa tavoitteellista lajivalmennusta niin toisen kuin kolmannenkin asteen opiskelijoille. Lue lisää urheiluakatemiatoiminnasta heidän nettisivuiltaan!
Vuokatti-Ruka urheiluakatemia, Kajaani

Logistiikkakeskus

Aivan Seppälän alueen tuntumassa on Kainuun ammattiopiston Logistiikkakeskus, jossa opiskelevat ammattiopiston logistiikka- ja maanrakennusalan opiskelijat.

Lue lisää tekniikan ja liikenteen alan opinnoista
Seppälän toimipiste

Seppälän toimipisteellä opiskelevat Kainuun ammattiopiston luonnonvara-alan opiskelijat. Alueella on opetustilojen lisäksi myös Eläinsairaala Countrypolis ja koirakeskus Aisti ja Tunne, jotka kumpikin tekevät tiivistä yhteistyötä ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää luonnonvara-alan opinnoista
Kainuun ammattiopisto (KAO)

Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestää toiseen asteen ammatillista koulutusta kaikenikäisille. KAOn tarjontaan kuuluvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot ja erilaissa kehittämishankkeissa järjestettävät lyhyt- ja täydennyskoulutukset.

Tutustu KAOon ja sen koulutustarjontaan.
Vuorikadun kampus

Vuorikadun kampuksella opiskelevat Kainuun Ammattiopiston liiketoiminnan, musiikkialan ja hiusalan sekä Kajaanin lukion opiskelijat.

Kajaanin lukiossa on monipuolinen kurssitarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa. Oppilaitos edistää sellaisten taitojen kehittymistä, jotka auttavat opiskelijaa vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin.

Aikuislinja toimii etälukioperiaatteella ja tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista ja jatko-opintoihin valmentavaa yleissivistävää opetusta yhteistyössä Isoverstaan kanssa.

Lisätietoja Kajaanin lukiosta.
Kajaanin Ammattikorkeakoulu (KAMK)

Kajaanin Ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulusta saat erinomaiset valmiudet kohdata työelämän haasteet. Sen takaavat monipuolinen opetus, hyvät yhteydet yritysmaailmaan sekä erilaiset käytännönläheiset projektit. Meillä opiskelu on itsenäistä, mutta opiskelijan tukena on myös koko ammattikorkeakoulun laaja osaaminen. Tule – menestytään yhdessä!

Tutustu KAMKiin ja sen koulutustarjontaan.