Harrastukset Kajaanissa

Kajaani on aktiivisen liikkujan paratiisi. Kaupungin monipuoliset sisä- ja ulkoliikuntapaikat, lukuisat harrastusseurat sekä upea luonto mahdollistavat harrastus- ja liikkumismahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Lyhyen ajomatkan päässä Kajaanista sijaitsee Vuokatti, jonka harrastustarjonta on helposti myös kajaanilaisten saatavilla.

Kajaani on myös kulttuurikaupunki. Täällä kulttuuritarjonta on monipuolista: kävelymatkan päästä toisistaan löydät kirjaston, museot, teatterin sekä Kaukametsän kulttuurikeskuksen. Kansalaisopiston kurssitarjonta on laaja, jonka lisäksi Kajaanissa toimii Kainuun musiikkiopisto. Kaupungin järjestämiä palveluita täydentää lukuisa joukko taide- ja kulttuuriyhteisöjä.

Kajaanissa pääsee nauttimaan livemusiikista niin paikallisten bändien kuin myös tunnettujen kotimaisten artistien konserteissa. Kaupungista löytyy myös elokuvateatteri.

Neljä opiskelijaa tekemässä ryhmätyötä ringissä.

Linkeistä löydät tiedon eri harrastusmahdollisuuksista sekä sen, miten eri harrastuksia pääsee Kajaanissa aloittamaan.
Kajaani, kirjastopalvelut
Kajaani, liikunta
Kainuun museo
Kajaanin taidemuseo
Kainuun musiikkiopisto
Kaukametsan opisto, tanssi
Kajaanin kaupunginteatteri
Elokuvateatteri, Biorex

Erkinpolokun lähiretkeilyreitti

Erkinpoloku sijaitsee Heinimäen maastossa. Polulle pääsee kätevästi esimerkiksi Heinisuontien varrella olevalta parkkipaikalta.

Erkinpoloku ja muut reitit.
Pirunvaaran lähiretkeilyreitti

Lohtajalta lähtevä Pirunvaaran lähiretkeilyreitti kuljettaa ulkoilijan metsäpolkuja pitkin vaaran laelle, jolta aukeaa kaunis näkymä Sokajärvelle.

Pirunvaara ja muut retkeilyreitit.
Renforsin lenkki

Renforsin lenkki tarjoaa upean kattauksen Kajaanin kauneimpia maisemia ja nähtävyyksiä.
Kajaaninjokea myötäilevä reitin varrelle osuvat niin Kajaanin linnanrauniot kuin monet patsaat ja parhaimmat jokimaisemat.
Renforsin lenkki kulkee aivan Kajaanin kaupungin ytimessä, Kajaaninjoen rannoilla.

Renforsin lenkki ja muut reitit.
Pöllyvaaran lähiretkeilyreitti

Pöllyvaaran lähiretkeilyreitti sijaitsee Teppanassa noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Pöllyvaaran pysäköintialueelta on helppo lähteä reitille, joka kulkee aina Lukkarinnurmeen asti.

Pöllyvaaran ja muut retkeilyreitit.
Vimpelinvaara DiscGolfPark

Kajaaniin Vimpelinvaaran ulkoilualueelle perustettu kilpatason 18-väyläinen DiscGolfpark on Kainuun vaativin frisbeegolfrata. Radan lähtöpiste on hiihtomajalla.

Vimpelinvaaran ja muut Kajaanin radat.
Kätönlahti School DiscGolfPark

Kätönlahden koulun ympäristöön avattu 6-väyläinen lähiliikuntarata. Väylät lyhyitä ja soveltuvat aloittelijoille.

Kätönlahden ja muut Kajaanin radat.
Kaupunginlammen monitoimikenttä

Kaupunginlamen skeittipuisto, ulkokuntosali, kuntosalikontti ja tenniskenttä.

Kajaaninkaupungin liikuntapaikat.
Kajaanihalli

Kajaanihallilta löydät kuntosalin, kenttätilat, yleisurheilutilan, telinevoimistelutilan ja musiikkiliikuntatilan.

Ratakatu 2
87100 Kajaani

Lisätietoja Kajaanihallista
Keskuskenttä ja liikuntapuisto

Kajaanin liikuntapuisto on Kajaanin kaupungin liikuntapaikka, jossa on jalkapallo- ja pesäpallokentät.

Talvisin Kajaanin liikuntapuisto on suurin yleisluistelualue.

Vimpelinlaakson urheilukeskus

Vimpelinlaakson alueella sijaitsevat muun muassa jäähalli, laskettelurinne, kiintorastiverkosto ja frisbeegolf-rata. Urheilukeskuksen läheisyydessä sijaitsevat myös pallohalli ja tennishalli.

Yleisurheilukentällä on mahdollisuus harrastaa ja kokeilla eri lajeja; myös urheiluvälineitä on lainattavissa paikan päällä. Jalkapalloilijoiden käytössä on kaksi luonnonnurmikenttää; päänurmella on myös iltavalaistus. Lisäksi alueella on kesäisin neljä asfalttipintaista tenniskenttää ja kaksi luonnonjääkaukaloa talvisin.

Vimpelinlaakso tarjoaa kesällä lenkkeilijöille ja talvella hiihtäjille monipuolisia maastoja. Kuntopolku on valaistu. Alueella on 4,2 kilometrin pituinen latu sekä kansanhiihtolatuja, joiden pituudet vaihtelevat 1 – 26 km. Lähtöpisteessä on opasteet laduista ja majoista. Ladut on merkitty värimerkein ja opastein. Hiihtää voi perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Lisäksi alueella on ampumahiihtokeskus.

Kurkkaa Vimpelinlaakson liikuntapaikkatarjonnat.
Lehtikankaan Frisbeegolf

Lehtikankaan lähiliikunta-alueella. Frisbeegolfrata on suunniteltu koululais- ja harrastajakäyttöön. Aloittelijoille soveltuvan radan väyläpituudet vaihtelevat 47-89 metrin välillä ja lähes kaikki väylät ovat par 3:sia (kaksi par 2:sta). Radan kokonaispituus on 1232/1177 metriä ja par 54/52.

Lehtikankaan ja muut Kajaanin radat.